diumenge, 3 de maig del 2009

una de les portes del cel

montnou1


Qui no té avantpassats pastors? Si comptem uns quants anys enrere, dos-cents o així, els nostres avantpassats cuidaven el camp, o eren pastors, o caçadors, o les tres coses alhora.. Els nostres avantpassats pastors, doncs, creien –jo també ho crec- que en aquest lloc que es veu a la foto hi havia una porta del cel.

montnou2


A ells -als nostres avantpassats pastors- els havien explicat que Jacob es va aturar a dormir en un lloc, al costat d'una pedra, i va tenir un somni en el que va veure una escala per on pujaven i baixaven els àngels del cel. El Gènesi explica que Jacob, quan es va despertar, va fer allí mateix un altar amb la pedra on havia dormit per deixar-ne constància, per això, algun dels nostres avantpassats pastors devia fer aquests cinc pilots de pedres un dia que va somiar àngels. La Isabel i jo ens hi vem estirar al costat mateix amb la intenció de dormir una estona i, de passada, comprovar si vèiem els àngels pujar i baixar per l’escala. Però, encara que feia un bon sol, com que també bufava un vent fort i no ens deixava dormir, vem anar a estirar-nos un tros més enllà, al costat d’uns arbres que ens arreceraven del vent. Allí sí que vem dormir una bona estona. Quan ens vem despertar, no vem poder recordar si haviem somiat àngels i escales. Potser en havíem allunyat massa de les pedres..

montnou3


Per arribar-hi, s’ha de passar Coll de Jou i Canalda, com qui va cap a Cambrils (el Cambrils del Solsonès). Passats dos o tres-cents metres de la font del Vermell, s’ha d’agafar un trencall a la dreta que diu: “Montnou”. Es pot seguir una carretera estreta, asfaltada, i deixar el cotxe quan s’acaba l’asfalt. Si seguim caminant, arribem al lloc que veieu a les fotos, i si encara anem més enllá, podem arribar als Prats de Besíes, el Padró dels Qautre Batlles, el Forat de la Bòfia...