diumenge, 12 de febrer del 2006

RàdioBertran (internacional) en emisió de proves

Hem tingut la oportunitat d'establir connexió amb alguns dels nostres corresponsals:

Diuen els de la Índia que tot és un descobriment. La moral molt alta. Tenen dificultat per accedir a un ordinador que els permeti redactar i enviar les seves cròniques. Reben trucades de mòbil i poden enviar missatges, però no rebre’ls. Pel que fa la higiene, després que una senyora que seia al davant de la MªCarme es maregés al bus, tragués el cap per la finestra i canviés de lloc el que havia menjat (del seu estómac al braç desprevingut que la MªCarme tenia fora la finestreta), ja es veuen amb cor de superar-ho tot.

Avui son a un poble que es diu Puta.. alguna cosa més (tan sols els ha quedat aquesta primera part del nom). Estan fent provisió de braçalets de vidre per regalar a les amistats. Dormen les dues en una habitació per a elles soles. S’entenen amb la gent d’allà a base de gestos i les paraules d’anglès que poden recordar. Un exemple:

La MªCarme està interessada en comprar unes babutxes com unes que hi ha a la taula de la venedora, però les vol en color vermell en comptes de marró. Li diu:

-“red !”

La venedora treu un pot de tint vermell i les hi pinta allí mateix. Fa intenció d’emprovar-se-les i la venedora li diu:

-“tomorrow !”

Paga i se les endu. Sort de l’anglès que si no quan anés a la piscina l’estiu que ve encara tindria restes de vermell als peus..

Pel que fa al corresponsal de la zona mediterrània diu que aquesta tarda agafa un bus a les 14h 10’ i després un tren que el portarà de la punta sud a Barcelona on ja l’esperen alguns vells amics. Dimecres marxarà cap al Perelló. El seu equipatge: una motxilla i el portàtil. Per sort tenia l’escopeta de balins a reparar i així no haurà de donar massa explicacions o posar cara d’innocent per portar-la penjada a l’espatlla. També se’l notava engrescat amb el canvi.

La redacció (secció prosaica)

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Fantàstic !

Això va que xuta !

Sense anar més lluny, ahir vaig anar al Carmel i, en baixar, ho vaig fer pel carrer de l'Escorial (you know?), vaig passar la plaça de Joanic i en arribar a la Travessera de Gràcia, aquest rètol que em va xocar perquè mai no l'havia vist en català: "Il·luminació"

Seguim. Avui, cap a la feina. A la cantonada de Via Laietana amb el carre Comptal, aquest altre rètol, també verd-lluminós: "lliure"

Si hi afegim l'"En Trance" aquell, ja tindrem tres paraules que en el meu cor estan molt vinculades amb el vostre dur, abnegat i sacrificat treball de corresponsals que tant us dignifica i que el país—el-plat-pays-bertran— mai us agrairà prou

—Seguim !

Carme ha dit...

eis unaltra dia mes! estem molt be! avui comensem una aventura en solitari el xevi i lanna estan ja de vol a casa!
fins cuant poguem de nou.....
maite carme