dimecres, 1 de febrer del 2006

vist per sempre

nevos



«la neu poc ferma es neu molt bonica
queda a l´ánima
vist per sempre i no vist»

Abans no s'acabi de fondre la neu del tot, penjo aquesta fotografia d'un trocet de teulada de casa nostra que ja coneixeu. La fotu és feta el dissabte a migdia.

Els versos els va fer el Pere com a resposta de l'avís que li vaig enviar dient que nevava neu poc ferma que s'enduia la pluja. Després, a força d'insistir, vem tenir una de les nevades més estupendes que recordaran els nostres fills (ells encara no hi eren al 62..)

Per cert: a cal Manubens tots recordem una postal famosa que va enviar el Santi aquell any. Deia així: «fot un fred que pela i hi ha dos dits de neu !». Textual. Si de cas pot ser que encara no hi hagués l'espai abans del signe d'admiració

5 comentaris:

Pere Manubens ha dit...

Ai, ai, ai, quin germá que tinc !:
Neu ferma !

Anònim ha dit...

Quin poema tant gran, fa arribar de cop totes les coses frágils i importants, vent, temperatura, mirada, tacte, uuufff.
Si, aixo es fer fotos.

Anònim ha dit...

"Tens un germà..." que sent alguna cosa que els grans mai no ens serà donada de sentir: "l'admiració pel gran" pel qui, en gairebé tot, ha precedit, ha obert camí, a recer del coneixement i l'experiència del qual, hom ha construït la seva vida.

Acostumen a dir: "No, si jo no sé res, si això ho vas dir tu" mentre nosaltres anem com la vaca de l'avi:

Topant de cap en una i altra soca,
avançant d'esma pel camí de l'aigua, se'n ve la vaca tota sola. És cega.

D'un cop de roc llançat amb massa traça, el vailet va buidar-li un ull, i en l'altre se li ha posat un tel: la vaca és cega.

Ve a abeurar-se a la font com ans solia, mes no amb el ferm posat d’altres vegades ni amb ses companyes, no: ve tota sola.

Ses companyes, pels cingles, per les comes, pel silenci dels prats i en la ribera, fan dringar l'esquellot, mentres pasturen l'herba fresca a l'atzar... Ella cauria.

Topa de morro en l'esmolada pica
i recula afrontada... Però torna,
i baixa el cap a l'aigua i beu calmosa.

Beu poc, sens gaire set. Després aixeca al cel, enorme, l'embanyada testa amb un gran gesto tràgic; parpelleja damunt les mortes nines, i se'n torna orfe de llum sota del sol que crema, vacil·lant pels camins inoblidables, brandant llànguidament la llarga cua.

Pere Manubens ha dit...

ai, ai ai, quin germá gran que tinc, mes neu ferma !

Pere Manubens ha dit...

Fa goig mirarla una estoneta cada dia.
Estic provant de posarla de fons de pantalla