dissabte, 30 de desembre del 2006

Preparant l’àpat de cap d’any

Aquesta foto és de la cuixa de seglar que ens han donat uns caçadors del poble. Es veu que en cacen molts, perquè els boscos estan molt deixats i no tenen predadors.
Ara tenim un problema: com la cuinarem?
Haurem de preparar un altre àpat festiu...
Encara sort que en una estada al Pirineu vam conèixer uns éssers molt petits anomenats “Manairons” o “Minairons” que sempre estan treballant i no es cansen mai. Quan els trobes diuen: Què farem? Què direm? I no paren.
Els direm que ens ajudin.
No els podem veure, però són tan menuts que viuen en un canonet de guardar agulles de cosir que vam trobar a l’entrada de casa Gassia, que ara és la seu de l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu d'Esterri. En el canonet hi ha dues paraules: ARDNAM AROF, que suposem és el seu lema.
Gràcies a ells podem muntar mogudes com la de Nadal. Per tant els elogis que hem llegit en alguns comentaris del blog són per a ells, ja els hi farem arribar.

Des del Penedès

3 comentaris:

Anònim ha dit...

ardnam arof!!! un bon lema.... alguns ja hem provat aquest àpat mmmmmmmmmmmh que bo!!!! com diuen els nostres minairons (que son més mandrosos)

¡¡YNA NOB I TIFORP NOB

Carme ha dit...

en raó he vist aquesta tarda un coix que pas abans no o era.......macaxum....

Mingu Manubens Bertran ha dit...

A casa, ens hem regirat tots els calaixos, prestatges, capses i capsetes on hi puguéssin haver canonets amb agulles de cosir, per si teniem alguns d'aquests minairons hostatjats sense saber-ho..

El que més s'hi assemblava era una capseta plana, de plàstic, amb cinc agulles de màquina de cosir i les lletres 'kurt kauf' i també un sobre petit de paper blanc i vert amb agulles de la owerlock, però que no deia arof ardnam, sinó 'singer' i prou.

De minairons, res de res..

Llàstima, tan bé que ens haguéssin anat..

No sabem si als minairons, tan enfeinats com dieu que estan, els queda temps per a perpetuar l'espècie, però si és així, aprofitant aquesta bertranada que anuncia el Santi, potser podrieu portar-nos-en uns quants exemplars en una capsa de pastilles Juanola, per exemple, i ens comprometem públicament a donar-los tot l'afecte i bon acolliment del que siguem capaços

Em sap greu, també, que ni 'regnis' ni 'truc fuak' siguin bons lemes per a res. Què hi farem..