diumenge, 21 d’agost del 2005

CEL D'AHIR


CEL D'AHIR
Originally uploaded by carme1000.

VINGA! AVIAM SI CADA UN I PLOU ALGUNA PARAULA EN AQUEST ESPAI I ENTRE TOTS PINTEM L'ARC DE SANT MARTÍ!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

En vaig veure molts, la vista cap al cel era molt bonica ,n'hi havia que semblaven cutó, si d´aquell que en diuen fluix però cap d'ells ni agafant forma de sencill farcell, no em van ajudar a embolicar les penes.

Anònim ha dit...

Aquí a Tramacastilla, la Isabel, que te un llibre de la zona i bona memòria, cada dia ens prepara un itinerari per fer una petita excursió, això tan si fa bon temps com si plou o neva (abans d’ahir va nevar a 2000 mts). Cada família fa el que vol, per a vegades ens ajuntem per fer la excursioneta una cua de trenta persones, amb molts nens i nenes. Hem de mirar sovint cap el cel per veure si hi ha núvols i ve pluja. La Maria es especialista en fotografiar núvols. Te una càmera digital senzilla, però li caben moltes fotografies a poca resolució, mes de 800. Quan li agafa la dèria fotografia tot el que troba. Unes quantes vegades s’ha fixat en un nuvolet i li ha fet un munt de fotos per veure com anava canviant de forma.
Aquí no tinc l?Antic Testament, però en algun lloc hi explica com el profeta Elies era aficionat a jugar amb el núvols. Des de la muntanya de la que prové el teu nom, M Carme, el Carmel, ja fa anys es va poder veure un nuvolet petit que venia del mar i anava creixent fins portar una pluja abundant. Feia tres anys i mig que no plovia, i no ho feia perquè Elies va demanar-li a Deu que no plogués.
Al Nou Testament, que si que el tinc, llegia fa pocs dies com sant Jaume ho explica cap al final de la seva carta (no es el Jaume patró del Santi, sinó Santiago “el menor?, el “germà”- cosí- del Senyor”:
”Elies, que era un home com nosaltres, va pregar amb insistència que no plogués, i no va ploure damunt la terra durant tres anys i sis mesos. I quan desprès torna a pregar, el cel va donar la pluja, i la terra va produir el seu fruit”.
Això de dalt, l’apòstol Jaume, el “germà del Senyor”, ho diu justament desprès d’això altra:
”..pregueu els uns pels altres perquè sigueu guarits. La pregaria insistent d’un just es molt poderosa.”
A mi, al llegir-ho, em van venir ganes de ser “just?, ni que fos complicat o avorrit, tan sols per tenir aquest poder.dixit:MINGU