dissabte, 3 de març del 2007

Elogi de Poblet

Anant la pàgina web de l’abadia de Poblet m’he informat que totes les visites són guiades, per tant, no cal que algú faci de cicerone; jo personalment no en sabria prou.
Els dissabtes hi ha una visita guiada a les 10 h. i una altre a les 12,30 h. (Una és molt d’hora i l’altra un pèl massa tard). Els escriuré un correu per negociar-ne una pel nostre grup a les 12 h. a un preu assequible. Ja us diré el què.

De Poblet conec l’explanada d’entrada al recinte i jo diria que és l’espai urbanitzat a l’aire lliure més bonic de Catalunya. Segurament Josep Pla (personatge més viatjat que jo) diria que és un dels espais humanitzats més inenarrables del planeta.
Sens dubte és un dels llombrígols de l’univers, llocs mítics on tot el que hi neix és bonic. Expliquen els savis (amb moltes arrugues), que... quan un lloc d’aquest apareix, les galàxies aturen per uns instants els seus incessants xocs i piquen l’ullet amb complicitat.

Gravat del 1801.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

És exacte : ...és un dels espais humanitzats més inenarrables del planeta ...un dels llombrígols de l’univers, llocs mítics on tot el que hi neix és bonic... les galàxies aturen per uns instants els seus incessants xocs ( eclipsis inclosos) i piquen l’ullet amb complicitat.

Com deia és exacte, tot i que no per a tothom.

Aquests secrets només els saben els de Vilabertran.

Caldrà anar en compte, no fos cas que algú que no fos de la vila se n'assabentés, d'aquests secrets més valuosos que l'or !

( Com va l'esquena ? )

Mingu Manubens Bertran ha dit...

Llàstima que no ho puguis fer tu, Jordi ("buf.. salvat!", deus pensar) ..i llàstima del pobre guia quan s'hagi d'entendre amb tots nosaltres, rugits de lleó inclosos..

Jordi, m'he estat mirant els horaris. Vols dir que quan diu "10:00 - 12:45" no es refereix a una sola sessió de dues hores i tres quarts de durada?

Santi, allò del Cor de Lleó és una altra diana com la del punt de llibre. No sé com no hi havíem caigut abans (no és un invent, sinó un descobriment). I això que la lletra vermellona -color de cor- que fas servir, MªCarme, ens ho diu cada dia..

Xevi, l'eclipsi de lluna que ens vas preparar, una passada !!

Avui la mare de la Isabel fa vuitanta anys. Ho hem anat a celebrar tots plegats a Montserrat. Allí, a més de tot el que hi tenim tots, ella hi té molts records doncs hi treballava el pare de la Isabel, l'avi Miquel. Felicitats.

Carme ha dit...

i concretant a quina hora quedem a les escalinates d'aquesta creu?

Mingu Manubens Bertran ha dit...

Home, a mi m'agradaria molt, ni que calgués llevar-se d'hora, assistir a la visita guiada..

Anònim ha dit...

Les visites guiades duren 45 minuts.
Al matí van entrant grups tan bon punt hi ha prou gent. Naltros ens haurem d'afegir a un grup. Quedem a les 11,30 h. a les escales de la creu. Entrarem a la primera visita en català que es faci. El preu són 5 € els adults o 3 € els nens, els estudiants amb carnet, les famílies nombroses i els jubilats.
De moment podem donar per apuntats: la Mª Carme, la Isabel, l'Imma, el Mingu i el Jordi. Que hi ha algú més?

Jordi

Mingu Manubens Bertran ha dit...

Amb nosaltres vindran la Maria i el Joan.

Ara mateix he trobat aquesta adreça on hi ha alguns bons consells per arribar i per quan ja s'ha arribat..

una visita al monestir de Poblet

Fins demà !

Carme ha dit...

eatà molt be aquest enllaç jo a hores d'ara ja he fet tota la visita al monestir!

Anònim ha dit...

Miraré de ser, cap a les onze, a la creu que hi ha, sortint de l'Espluga, camí de Poblet