dimecres, 19 d’octubre del 2005

"el retorn a la terra"

Manu-i-Mariette

"El retorn a la terra". Aquest és el títol d'una col·lecció de dibuixos que deu fer cosa d'un any va començar a sortir a Cavall Fort. L'autor dels dibuixos es diu Manu Lacernet, amb la col·laboració de Jean-Yves Ferri. A Dargaud ja han publicat tres llibres. Tal com podeu veure a la mostra, els dibuixos son una delícia.

Ja fa dies que tenia ganes de presentar-vos-els al blog, però el comment de la Mima d'ahir, m'ha decidit a fer-ho de seguida. És la història d'una parella que decideix anar a viure en un poblet petit de França, deixant la gran ciutat. Al poble, s'enfronten a les maneres de fer diferents i a la gent força rude que allí hi ha. No deixen enrere ni els ordinadors (és el primer que desempaqueten al arribar), ni el mòbil, ni la tele. Els agrada trucar als amics i descriure'ls l'ambient bucòlic en el que viuen.

Més endavant, en el segon i el tercer llibre, la Mariette espera primer un fill i després un altre. Ella sembla com que encaixi molt més naturalment en el nou ambient; ell en canvi, encara que li agrada lluïr amb els amics de la seva vida al camp, te més problemes d'adaptació i passa força por.

4 comentaris:

Pere Manubens ha dit...

"te mes problemas de adaptació i passa força por". no es textual, pero es contextual.
La por es una de les coses mes importants a les que ens confrontem. Fora punyetes! s´ha de reconeixer.
Jo tinc un munt de pors, i la gent que realment coneixo,també, i el Josep Mª també la tenía tot i ser un heroi.
Doncs merda. A vencer les pors! i per a mi, potser una manera, es anar a encendre las llar de foc del Perelló. Sí, Mima, Sí Mingu.

Anònim ha dit...

El Jordi d'això en diria l'elogi a la simplicitat,potser és que cada vegada hem d'anar mér aquest camí? aquí hi ha un devat FORA BLOGG interesant no?...

Mingu Manubens Bertran ha dit...

fixeu-vos que seguiu l'enllaç que he fet on diu "El retorn a la terra" amb lletres verdes, arribeu a un lloc on podeu veure les portades dels tres llibres i que, si cliqueu a cada una de les portades, podreu veure sis (6) historietes de cada llibre..

Pere Manubens ha dit...

Només he pogut llegir la introducció, pero si, es un gran elogi a l´amor, l´admiració i el respecte.
Diferent de la toleráncia que te una mena de composant de condescendéncia, d´admetre perque no queda més remei, no per amor, no per pur respecte, no per admiració.